luni, 7 martie 2011
miercuri, 2 martie 2011
MĂRŢIŞORUL - SIMBOL AL PRIMĂVERII
Martie....
Deşi afară aspectul vremii are notele definitorii unui anotimp rece - iarna, calendaristic am păşit pragul primăverii. Acum este momentul în care oferim şi primim ghiocei, dar şi mărţişoare. Martisorul este o sarbatoare specific romaneasca care celebreaza venirea primaverii.Şnurul de marţisor, alcătuit din două fire răsucite, colorate in alb si roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarna, caldură-frig, lumină-intuneric.
Simbol al renaşterii, al optimismului, al încrederii în sine, MĂRŢIŞORUL este purtat intreaga luna martie. Poetul George Coşbuc, într-un studiu dedicat mărţişorului afirma ''scopul purtării lui este să-ţi apropii soarele, purtându-i cu tine chipul. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ţi-l faci binevoitor să-ţi dea ce-i stă în putere, mai întâi frumuseţe ca a lui, apoi veselie şi sănătate, cinste, iubire şi curăţie de suflet...''
Marţi, 1 Martie, elevii clasei a V-a A au oferit marţişoare atât colegilor cât si profesorilor.Mai mult, fetele au oferit felicitari- lucrate manual- tututor baieţilor din clasă, exprimându-şi fiecare gândurile bune si urările de fericire.Printr-o simplă felicitare oferită, ele au aratat ca fiecare persoană este specială in felul ei şi că toţi avem nevoie de cuvinte şi de urări frumoase din partea celor pe care îi îndrăgim.Luna martie este luna în care nu trebuie să îţi dispară zâmbetul de pe faţă, în care să radiezi de frumuseţe şi să împarţi acest sentiment de bine cu toată lumea din viaţa ta!
marți, 1 martie 2011
CRACIUN LA BOJDEUCA LUI CREANGA
Primul Craciun sarbatorit impreuna a fost in 2010...Am facut o sceneta care a cuprins magia Craciunului si bucuriile ei. .Toti oamenii se bucura de sarbatori cand sunt alaturi de familie si de cei dragi. Asa se intampla si in sceneta noastra, cand marele autor Ion Creanga ii scrie de sarbatori bunului sau prieten, Mihai Eminescu. Acesta a venit la el in vizita, chiar in Ajunul Craciunului.Cei doi prieteni s-au bucurat de Craciun alaturi de Tinca si de micii colindatori care au venit sa vesteasca Nasterea Domnului. Personajele principale din sceneta au fost: marele povestitor Ion Creanga interpretat de eleva Gherasim Denise, Mihai Eminescu -interpretat de Zagan Darius, iar Tinca -de Zagan Bianca.
Buna dispozitie, sentimentul de bucurie, de liniste si de satisfactie ne-a cuprins pe toti, de la mic la mare, aprinzand in sufletele noastre faclii stralucitoare ce vestesc Nasterea Mantuitorului Hristos.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)